Lazer Epilasyonun Şehir Efsaneleri

Vücut kılları normaldir, ancak pek çoğumuz kendimizi rahatsız hisseder, pürüzsüz bir cilde sahip olmanın yollarını ararız. Lazer epilasyon, en etkili, en hızlı, en rahat epilasyon yöntemidir. Ancak bu konuyla ilgili korkutucu şehir efsaneleri nedeniyle pek çok insan bu uygulamadan çekinmektedir.

Bu yazıda şehir efsaneleri hakkındaki gerçekleri bulabilirsiniz.

Hadi başlayalım:

 

Efsane: Lazer epilasyon cildi radyasyona maruz bırakır.

Gerçek: Lazer epilasyon cihazları herhangi bir radyasyon yaymaz.

 

Efsane: Lazer epilasyon ciltte hasara neden olabilir.

Gerçek: Günümüzde kullanılan cihazlar, eskisinden çok daha gelişmiştir. Önceki cihazlar deriyi, kıl kökünden ayırmakta zorlanan bir teknoloji seviyesindeyken, şimdilerde bu sorun tarihe karışmıştır. Dolayısıyla uygulamadan deri değil, kıl kökü etkilenir. Bu noktada önemli olan, cihazın doğru cihaz olması ve uygulayıcının tecrübesidir.

 

Efsane: Lazer epilasyon işlemi ağrılıdır.

Gerçek: Lazer epilasyon uygulaması, ağdaya göre çok daha az ağrılıdır. İşlem sırasında hafif bir ağrı beklenebilir ancak bu tamamen tolere edilebilir seviyededir. Ağrı hissini azaltmak için buz başlıklı cihazlar tercih edilebilir ya da işlem öncesinde, bölgeye anestezik krem uygulanabilir.

 

Efsane: Lazer epilasyon her türlü kıl renginde işe yaramaz.

Gerçek: Aslında bu efsanenin tek bir cevabı yoktur, çünkü farklı lazerler cilt veya kıl rengine bağlı olarak farklı şekilde çalışır. Lazerler, kılda ve ciltte bulunan melanin pigmentini hedef alarak çalışır. Ancak bazı lazerler cilt rengiyle benzer renkteki kıl arasındaki farkı anlayamaz. Saç ve kıl rengine göre lazer cihazının deri altında çalışacağı derinliği doğru ayarlamak gerekir. Burada yine cihazın doğru, uygulayıcının deneyimli olması faktörleri önem kazanır.

Lazer epilasyonun en iyi seçenek olmayabileceği tek durum kıl renginin sarı, gri, beyaz olmasıdır.

 

Efsane: Bir seans uygulama bile tüylerin azalmasında fayda sağlayacaktır.

Gerçek: Tek seans sonrasında tüylerin uzamasında azalma olmayacaktır. Etkin sonuca ulaşmak için birden fazla seansa ihtiyacınız var. Her lazer seansı sonrasında, kıllarda yüzde 10-15 oranında azalma beklenir. Bu nedenle istediğiniz sonuca bağlı olarak seans sayısı değişiklik gösterebilir. Çoğu insan yüzde 75-90 oranında bir azalma ister.

 

Efsane: Lazer epilasyondan sonra yüzde 100 tüysüz kalacaksınız.

Gerçek: Lazer epilasyonun bir daha asla tıraş olmak zorunda kalmayacağınız anlamına gelmediğini unutmayın. Vücudunuzun doğal olarak ürettiği hormonlar da kıl üretir ve aslında bu sağlık göstergesidir. Bu nedenle lazer epilasyon sonrasında sahip olduğunuz kıl miktarı azalacak ama asla yüzde 100 tüysüz olmayacaksınız.

 

Efsane: Lazer epilasyondan sonra daha fazla kıl çıkar.

Gerçek: Bu efsane tamamen yanlıştır. Lazer cihazları, kıl köklerine zarar verir. Bununla birlikte, vücudumuz hayatın normal seyrinde değiştiği için, kıl kökleri de değişebilecektir. Dolayısıyla lazer cihazları, var olan kıl köklerini yok eder ancak yeni saçların uzamasını engellemez.

 

Lazer epilasyon yaptırmak istiyorsanız veya lazer epilasyon efsaneleri hakkında sorularınız varsa Beauty Club İstanbul’a bekliyoruz.

Randevu Al