Kore Cilt Bakım Rutini

K-Beauty yani Güney Kore cilt bakım rutinini son zamanlarda çok sık duyuyoruz. Bu rutinin, diğer cilt bakım rutinlerinden farkı nedir? Bize neler vadediyor? Cilt bakımı alışkanlıklarımızı nasıl değiştirdi? Gelin, bu konuyu biraz derinleştirelim.

Güney Kore cilt bakım rutininin asıl özelliği tamamıyla kişiselleştirilmiş bir rutin oluşturmanıza yönlendiriyor olmasıdır.

Başlangıçta Kore cilt bakım rutinleri gözünüzü korkutabilir, çünkü on hatta daha fazla basamaktan oluşur. Yapmanız gereken cildinizin ihtiyaçlarını belirlemek ve doğru sırayı takip ederek, cildiniz için en uygun adımları birleştirerek kendi rutininizi oluşturmaktır. Rutininizin kaç adımdan oluşacağı size ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır.

 

Nedir bu on basamak?

 

01. Yağlı bazlı temizleyici: Cilt bakımının ilk adımı cilde zarar vermeden derinlemesine temizlenmesinin sağlanmasıdır. Kore cilt bakımı ise bunu iki adımda yapmayı önerir. Buna göre cildimizi öncelikle YAĞLI BAZLI temizleyicilerle yıkamalıyız. Yağlı bazlı temizleyiciler,  ciltteki fazla sebum, makyaj, kir, güneş koruyucu krem kalıntıları gibi istenmeyen maddelerin cildi yormadan temizlenmesini sağlarlar.

02. Su bazlı temizleyici: Bu basamakta kullanılan SU BAZLI temizleyiciler ise, yağlı bazlı temizleyiciden ve yağlı bazlı temizleyiciden arda kalan kirlerden temizlerken, cildimizi sonraki bakım adımları için hazır hale getirir.

03. Peeling (Eksfoliasyon): Tıkanmış gözeneklerimizi açmak, cildi ölü deri hücrelerinden arındırmak ve cildimizi yenilemek için peeling uygulamamız gerekir. Aksi halde kullandığımız ürünler cildin alt katmanlarına tam olarak işleyemez. Bu nedenle haftada birkaç kez peeling yapmak cilt bakımımızda fark yaratır. Kore, cildi tahriş etmeyen ve doğal yollarla üretilen peeling çözümleriyle bilinir.

04. Tonik: Tonik, cildi temizleyici kalıntılarından ve ölü hücre kalıntılarından arındırır. Cildin pH değerini koruyarak, nemli kalmasını ve sonraki basamaklarda kullanacağınız ürünlerden daha fazla verim almanızı sağlar.

05. Essence: Serumlardan daha sulu bir yapıdadırlar, bu nedenle cilt tarafından emilimleri yüksektir. Cilde bakım yapan, antioksidan ve mineralleri içerirler. Dolayısıyla cildi onarır, nemlendirir, yeniler ve serum için ideal emilim koşullarının oluşmasını sağlarlar.

06. Tedavi ürünü (Serum veya Ampul): Belirli cilt sorunlarına yönelik, yoğun etken maddeler içerirler. Ampuller, serumlara kıyasla daha yoğun içeriğe sahiptir. Haftada bir iki kez ampul kullanmak yeterli olur. Her serum / ampul özel bir işleve sahip olduğundan bu adımdaki tercihlerimiz tamamıyla kişisel ihtiyaçlarımıza göre belirlenmelidir.

07. Maske: Cildi yoğun şekilde besler ve nemlendirir. Kağıt, hidrojel, peel off vb çeşitleri vardır. Maskeleri haftada birkaç kez kullanılabileceğimiz gibi ihtiyaca göre her gün farklı bir maskeyi de uygulayabiliriz. Bu adım, en etkin sonuçlar için serum / ampul uygulaması sonrası uygulanmalıdır.

08. Göz çevresi bakımı: Göz çevresindeki cilt, daha hassas ve ince olduğu için, özel formulasyonda kremleri kullanmayı gerektirir.

09. Nemlendirici: Ciltteki nemi tutar, bir önceki adımda uyguladığımız ürünleri cilde hapseder. Nemlendiricimiz ayrıca cilt için bir bariyer görevi görür.

10. Güneş koruyucular: Güneş koruyucu kremler yaşlanmayı önlerler ve hatta bazı klinik çalışmalarda yaşlanma etkilerini gerilettiği gösterilmiştir. Cilt kanserini önlerler. Rutininizin sonunda her sabah mutlaka güneş koruyucu krem uygulamalı ve gün içinde de tazelemelisiniz.

 

Yorucu olduğunu düşüneceğiniz bu rutini, ancak uygulayıp, cildinizdeki değişimi gördükten sonra mantıklı bulacaksınız. Kaldı ki her gün bu on adımı uygulamanıza da gerek yok. Bunun yerine cildin ihtiyacına göre tercih yapabilirsiniz. Özellikle 5, 6 ve 7. adımları cilt problemlerine ve cildinizin dönemsel ihtiyaçlarına göre uygulayabilirsiniz.

Kore cilt bakımı, rutini tamamen kişiselleştirme ile ilgilidir.

 

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bengül Yeşiltaş

Randevu Al