Her Düzen Meraklısının Hayatında İhtiyaç Duyduğu Ajanda

Bir yılın daha ortalarına geldik (bu kadar hızlı gittiğine inanamıyorum) ve çoğumuz için yeni bir yılın ortası organize olmak için mükemmel bir zamanlama olamıyor. Benim gibiyseniz, bazen işleri halletmek ve daha düzenli olmak için biraz daha planlı olmaya ihtiyacım var, bu yüzden her yeni yıl başladığım ve bozulan düzenimi sene ortasında tekrardan başlamak için kendimi motive ediyorum. Kişisel olarak günlükleri herhangi bir kırtasiyeden almayı sevmiyorum. Kendi düzenime göre hazırladığım boş bir ajanda kendimi daha iyi hissettiriyor.

Bir blogger olarak zihnim sürekli olarak hatırlamam gereken tarihlerle dolu – o fotoğrafı Instagram’da ne zaman yayınlamam gerekiyor, o toplantı ne zaman, o etkinliğin nerede gerçekleşeceği vb. tahmin ettiğiniz gibi, tüm bunları hatırlamak ve takip etmek oldukça zor, bu yüzden bir ajandanın özellikle yararlı olduğu yer burası. Önemli tarihleri ​​takip etmek için iPhone takviminizi ve çeşitli uygulamalarınızı kullanabileceğimi biliyorum ama benim için hiçbir şey onları kâğıda dökmek ve küçük, şirin bir ajandaya not etmek gibi değil.

Bunu söyledikten sonra, sizi şimdiye kadar sahip olduğum en iyi ajanda düzenleme taktiği ile tanıştırayım. Bu planın sadece daha düzenli olmak isteyen herkes için mükemmel bir ajanda ortaya çıkardığını düşünüyorum! Standart kırtasiyede satılan ajandalarınızın aksine, ben bir sürü sevimli küçük ekstralar ekleyerek, diğerler ajandalardan çok daha eğlenceli, güzel ve kullanışlı kılmaya çalışıyorum. Aslında çantanızda tutmak ve not almak için çıkarmak isteyeceğiniz türden bir ajanda.

Şık ve sofistik görünen bir ajanda satın alarak başlayabilirsiniz. İçerisinde tarih veya yazı olmaması işinizi kolaylaştıracaktır. Ajandanızı açtığınızda, eğlencenin asıl başladığı yer burasıdır. Aradığınızı kolayca bulabilmeniz için yan tarafa pastel renk paleti ile kodlama yapıyoruz ve hangi renk tonunda hangi ay olduğunu belirtiyoruz. Her ay için ilham verici, motive edici küçük bir alıntı içeren sevimli kapaklar ile hem eğlenceyi hem de düzeni sağlıyoruz. Aynı zamanda bir ‘aylık plan ve önemli tarihler’ bölümünü de hazırlamanız gerekiyor. Ayrıca, paranızı yönetmenize yardımcı olacak, bir sayfa da var oluşturduğumuz ajandada. Her zaman para biriktiriyorum ya da yeni bir el çantası için para biriktiriyorum, bu yüzden gerçekten satın almam gereken şeylere karşı istediğim şeylere öncelik vermeme yardımcı olacak ve umarım harcamalarımı biraz daha iyi yönetmeme yardımcı olacak bir düzenleme yapıyorum.

Ayrıca bir ajandada sizin için önemli olabilecek şeyleri düşünmeniz çok önemli burada ben sizin hayal gücünüze inanarak, kendinizi keşfetmelisiniz! Ajandanızı renklendirmek için satın alabileceğiniz ya da internetten çıktısını alabileceğiniz ve uygun tarihlere yapıştırabileceğiniz sevimli çıkartmalar yapıştırabilirsiniz. Benim gibi unutkan biri için ‘Unutma’ çıkartmalarının çok işe yarayacağına eminim! Çok sevimli göründüklerinden ve kullanmanın çok eğlenceli olacağından bahsetmiyorum bile! Kendi hazırlayacağınız bir ajanda, sizi biraz uğraştırabilir fakat her daim not almanız için sizi heyecanlandıracaktır.

Randevu Al