#5 Hemen Bırakmanız Gereken Kötü Güzellik Alışkanlıkları

Gerçek olalım- hepimizin kötü alışkanlıkları var, bizi insan yapan şey bu. Bununla birlikte, güzellik rutininiz söz konusu olduğunda, her gün parlamanızı ciddi şekilde engelleyen hatalar yapıyor olabilirsiniz. Günlük rejiminizi tehlike bölgesinden çıkarmak için, bırakmanız gereken 10 kötü güzellik alışkanlığı ve bunun yerine yapmanız gerekenler;

Kötü Güzellik Alışkanlığı #1: Saçınızı Kurutmak İçin Havlu Kullanmak

Çoğumuz duşumuzu ya da banyomuzu buklelerimizi havlu gibi bükerek sonlandırsak da, bu aslında büyük ihtimalle saçınıza zarar verir. Saçınızı yıkarken, su, özellikle sıcakken, saç kütiküllerinin şişmesine ve açılmasına neden olarak, onları kabarmaya ve hasara karşı savunmasız bırakır. Saçlar ıslanıp sonra bir havluya sarıldığında, sürtünme ve gerginlik saç tellerinizi zayıflatabilir ve saçınıza kalıcı olarak zarar verebilir.

Bunun yerine ne yapmalı: Eski bir pamuklu tişört veya daha iyisi mikrofiber havluyla saçınızı nazikçe sıkın. Mikrofiber havlular sadece süper emici olmakla kalmaz, aynı zamanda naziktirler ve kırılma ve kabarma olasılığını azaltırlar.

Kötü Güzellik Alışkanlığı #2: Yüzünüze Dokunmak ve Sivilceleri Toplamak

Ortalama bir insan saatte 16 kez yüzüne dokunur ve bunu her yaptığınızda cildinize kir ve bakteri aktarırsınız, bu da gözeneklerinizi tıkayabilir ve sivilcelere neden olabilir. Benzer şekilde, sivilcelerinizi koparır veya sıkarsanız, büyük olasılıkla cildi kırar ve sivilce sonrası pigmentasyon olasılığını artırırsınız.

Bunun yerine ne yapmalısınız: Lekelerinizi seçme eğiliminiz varsa, Vacuum Refresh Cilt Bakımına yatırım yapın, çünkü cilt temizliği yaparken aynı anda gençleştiren ve ciltteki problemleri gideren bir anti-aging bakım sistemidir. Ciiltteki ölü dokular vakumlanırken, cilde peptitler, antioksidanlar ve hyaluronik asit pompalanarak, cildin yenilenmesi sağlanır. Bu nedenle, sadece sizi toplama yapmaktan alıkoymakla kalmayacak, aynı zamanda işi sizin için nazikçe yaptığı için bunu yapma ihtiyacını da ortadan kaldıracaktır!

Kötü Güzellik Alışkanlığı #3: Makyaj Mendilleri Kullanmak

Makyaj mendilleri sadece çevreye zararlı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildiniz için de iyi değildir. Makyajınızı çıkarıyormuş gibi görünseler de asla bir temizleyici kutusu gibi kiri, kirleri ve fazla yağı çıkaramazlar. Ayrıca cildinizi kurutabilir ve tahriş edebilirler.

Bunun yerine ne yapmalı: Cildiniz için yapabileceğiniz en iyi şey, özellikle uzun bir makyaj gününden sonra iki kez temizlik yapmaktır. Bu, derin ve kapsamlı bir temizlik sağlayacaktır- yemin ederim, ikinci yıkamada ne kadar makyajın çıkarıldığına şaşıracaksınız. Burada çift temizlik için kılavuzumuza göz atın.

Kötü Güzellik Alışkanlığı #4: Aşırı Peeling

Taze soyulmuş cilt hissini ne kadar sevsek de, aşırı peeling diye bir şey var. Çok sık (veya çok kuvvetli bir şekilde) yaparsanız, sadece ölü cildi çıkarmazsınız, aynı zamanda cildinizin üst tabakasını da kaldırarak cilt bariyerinize zarar verebilir ve cildinizi açık ve iltihaplı ve bakteri ve tahrişe maruz bırakabilirsiniz.

Bunun yerine ne yapmalı: Her şeyden önce, sert fiziksel eksfoliyatörlerden kurtulun ve günlük kullanım için yeterince yumuşak olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Medikal cilt bakımı ile de ciltte biriken yağ, siyah nokta, makyaj artıkları gibi cildin solgun görünmesine neden olan etkenlerden arındırılarak ve nem kapasitesinin arttırılması amaçlanır.  Böylece cilde canlılığı geri kazandırılır.

Kötü Güzellik Alışkanlığı #5: Yüzünüze Kirli Şeyler Sürmek!

Güzellik ürünlerinizin ne kadar bakteri barındırabileceği çılgınca ve bu sadece aletleriniz değil, yastık kılıfınız ve el havlunuz da iltihaplı bakteriler olabilir ve bunları daha sonra cildinize geri aktarabilirsiniz. Bunun yerine ne yapmalı: Fırçalarınızı, yastık kılıflarınızı ve yüz havlularınızı tercihen en az haftada bir kez yıkayın. Telefonlarımızı da unutmayalım – bir alkol spreyi alın ve telefonunuza düzenli olarak sprey sıkın! Bu hatalardan hiçbirini yapmadığınızdan emin olmak için buradaki güzellik hijyeni kılavuzumuza göz atın.

Randevu Al