2022 Cilt Bakım Trendleri

Yeni nesil cilt bakımı müşterisi, içerik konusunda bilgili, çoğu zaman içerik listesine bakarak ve marka pazarlamasının onlara ne söylediğine ilişkin, amacına dayalı bir ürün seçmeye meyilli.

2022 ile birlikte güzellik endüstrisi bir avuç yeni cilt bakımı yıldızını tanıtmaya hazır, ancak uzmanlar yeni yılda yalnızca birkaçının hüküm süreceği konusunda hemfikir – çünkü çoğu cilt bakımı kullanıcısının aradıklarını sunuyorlar: yenilik, içerik teknolojisi ve doğal kaynaklı özler.

2022’de cilt bakımı endüstrisi daha fazla aklımızı çelecek içerikler sunacak. İsterseniz trend olacak gibi görünen beş etken maddeye odaklanalım.

Dikenli Armut Tohumu Yağı:

Süper gıdalar çağında yaşıyoruz. Lahanadan zerdeçala kadar, sağlıklı yaşam endüstrisi mutfaklarımıza girdi. Güzellik endüstrisi ise bu yiyeceklerden bazılarını, cilt bakımı ürününe dönüştürmeyi başardı.

Dikenli armut ;cilt bakımı konusunda oldukça yeni gerçek bir çoklu görev askeri. Tohumlarından elde edilen yağ; cildi güçlendiren omega-6 ve omega-9, E vitamini, çinko, amino asitler ve K vitamini gibi yağ asitleri ile doludur, bununla birlikte cilde antioksidanlar sağlar, kolajen üretimini ve hücre yenilenmesini teşvik eder, cilt elastikiyetini arttırır, ince çizgileri azaltır, kızarıklığı yatıştırır, güneş yanığını giderir ve koyu lekeleri aydınlatır.

Bu yağdaki E vitamini seviyeleri, herhangi bir bitki özünün en yükseklerinden biridir – argan yağından en az yüzde 150 daha yüksektir – bu nedenle hücresel restorasyon ve erken yaşlanmayı önleme için güçlü bir antioksidan olarak tanımlanır. Yüksek yağ asitleri yüzdesi, cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur ve cildin nemi korumasına yardımcı olurken sağlıklı hücre üretimini ve yenilenmesini teşvik eder.

Granaktif Retinoid:

Retinol, C vitamini ve güneş kremi genellikle cilt bakımı üçlüsü olarak kabul edilir. Uzmanlar, rutininize her birinin bir formunu eklerseniz, altın değerinde olduğunu, ancak doğru kullanılmaları gerektiğini söylüyorlar.

Retinoidlerle; cildinizi tahriş etmeyen veya kurutmayan ve hassas cilt tipleri için uygun bir formül bulmak zor olabilir, ancak retinoidler cilt bakımının kraliçesidir diyebiliriz.

Granaktif retinoid (HPR, hidroksipinakolon retinoatın olarak da bilinir), retinoid ailesine katılan en yeni üyedir. Çoğu retinoid formundan farklı olarak, kendisini cildin retinoid reseptörlerine kolayca bağlayabilir, retinolden elde ettiğimiz ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltma açısından cilde hemen hemen aynı etkileri sağlar, ancak bunu yaparken cildi çok daha az tahriş eder.

Nano Kapsüllü Bileşikler:

Doğal içerikler hala cilt bakımı endüstrisinin büyük bir parçası olsa da bilim bize bitki özleri ve kimyasal bileşiklerin kombinasyonunun işleri bir sonraki seviyeye taşıyabileceğini gösterdi.

Nano-kapsüller potansiyel olarak alerji, dermatit, güneş hasarı, hiperpigmentasyon ve egzama gibi cilt bozukluklarını azaltmaya yardımcı olabilir.

Nano-kapsüller, aktif bileşenlerin küçük ve kırılgan moleküllerini taşıyarak çalışır; Bunları içeren formüller topikal olarak uygulandığında, pH dengesizliği ve enzim üretimi gibi cilt hasarının neden olduğu hücresel değişikliklerden yararlanarak bu aktif bileşenleri cildinizin en çok ihtiyaç duyduğu yerde serbest bırakırlar.

Kitlelere nano-kapsül satan ilk markalardan biri, Koreli bir cilt bakım markası olan Neogen Dermalogy’dir. En yeni lansmanı olan V. Biome koleksiyonu, aktif bileşenleri daha derin, daha hızlı ve daha metodik bir şekilde sunmak için ticari markalı V. Biome Liposome’ı kullanır. Etkin bileşenlerin cilt bariyerine etkili bir şekilde nüfuz etmesi ve etkinliklerini göstermek üzere derinin derinliklerinde emilebilmesi için, bileşenler, cilt yapısına özdeş bir fosfolipid ve cilt lipid benzeri bileşen filmi ile katman katman sarılır ve enkapsüle edilir.

Klorofil:

Bu listeyi oluşturan içeriklerden birinin namını TikTok’a borçlu olması şaşırtıcı değil. Nisan 2020’de dünyanın her yerinden TikToker’lar sularına ve/veya cilt bakım ürünlerine klorofil eklemenin ciltlerini temizlemeye nasıl yardımcı olduğunu paylaştı.

Yutulduğunda güçlü bir sağlık güçlendiricisi olarak bilinen klorofil, sıradaki bir sonraki süper besin gibi görünüyor.

Klorofil tüm yeşil bitkilerin ortak özelliği olan ve onlara rengini veren doğal bileşiktir. Aynı zamanda fotosentezden geçmek için güneşten gelen enerjiyi emmelerine yardımcı olan maddedir.

Akne tedavisinde iltihabı azaltmaya, yara iyileşmesini hızlandırmaya ve gözenekleri küçültmeye kadar çeşitli faydalar sağlıyor. A, C,E ve K vitaminleri bakımından da zengindir. Bu da cildinizi sıkı, parlak ve taze tutmaya yardımcı olacak güçlü antioksidan işlevi sağlar.

PCA (prolidon karboksilik asit):

Hyaluronik asit, muhtemelen tüm cilt nemlendiricilerinin hükümdarıdır ve olmaya devam edecektir. Ama bu onun tek olduğu anlamına gelmez. PCA, cildinizin dış tabakasındaki proteinlerde bulunan bir aminoasittir. Hyaluronik aside benzer şekilde çalışır, asıl işi cidinize su çekmek ve onu içeride tutmaya yardımcı olmaktır. Ancak nemlendirme PCA’nın faydalarından yalnızca biridir. Bu harika molekül, cildinizin hücre içi matriksinin kritik bir parçasıdır ve alerjenlerin etkilerini azaltarak cilt bariyerinin sağlıklı ve işlevsel kalmasında büyük rol oynar.

 

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bengül Yeşiltaş

Randevu Al